Головна Новини Ринок України З початку року в тваринницьку галузь України залучено понад 1,3 млрд грн...

З початку року в тваринницьку галузь України залучено понад 1,3 млрд грн інвестицій

Станом на 4 липня 2019 року у розвиток тваринницької галузі залучено понад 1,3 млрд грн інвестицій.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, за вказаний період сільгоспвиробникам компенсовано 382,6 млн грн.

Зокрема, за період грудень 2018 року та січень-травень 2019 року сільгоспвиробникам нараховано та сплачено 4,4 млн грн для часткової компенсації відсоткової ставки за банківськими кредитами.

Компенсації підлягають кредити, залучені для покриття витрат, пов’язаних із провадженням діяльності у галузях: вівчарство, козівництво, бджільництво, звірівництво, кролівництво, шовківництво та аквакультура (рибництво).

Підтримкою скористались три суб’єкти господарювання, що провадять діяльність у галузях аквакультури, звірівництва та бджільництва. Така інформація надійшла до Мінагрополітики від три уповноважених банків – Державний експортно-імпортний банк України, “Укргазбанк” та АКБ “Львів”.

Також за звітний період нараховано 13,7 млн грн для компенсації вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції в частині витрат, профінансованих за рахунок банківських кредитів.

Підтримкою скористались п’ять суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у галузях свинарства та птахівництва. Така інформація надійшла до Мінагрополітики від трьох уповноважених банків – “Банк інвестицій та заощаджень”, “ПроКредит Банк” та “Скай Банк”.

Крім того, за період січень-червень перераховано 364,5 млн грн для часткової компенсації вартості тваринницьких об’єктів, підприємств із зберігання та переробки с/г продукції. Підтримкою скористалися дев’ять суб’єктів господарювання.

Перегляди: 0