Головна Новини Ринок України Минулого тижня українські ягідники пропонували лохину за рекордно низькою ціною

Минулого тижня українські ягідники пропонували лохину за рекордно низькою ціною

Наприкінці минулого тижня на ринку України почали з’являтися перші пропозиції великих партій лохини за ціною, яка була нижче психологічного бар’єру в 100 грн/кг ($3,87/кг).

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Української плодоовочевої асоціації (УПОА), невеликі господарства Вінницької області вже пропонують ягоду по 90 грн/кг ($3,48/кг).

“Поточна ціна на лохину – справжній історичний мінімум. При цьому, варто зазначити, що сезон даної ягоди тільки розпочався і тому, по мірі збільшення пропозиції від виробників, не виключене подальше зниження цін”,- прокоментувала ситуацію директор з розвитку Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Катерина Звєрєва.

Згідно з прогнозами експертів, не виключається подальше зниження нижнього порога ціни в найближчі дні до $3/кг і навіть нижче.

При цьому початок сезону не віщував такого різкого зниження цін на лохину. Два тижні тому ягоду продавали навіть дорожче $10/кг дрібним оптом, і на початку минулого тижня ціни трималися на рівні $6-7/кг в крупному опті. Однак особливих експортних відвантажень лохини не було, якщо не брати до уваги поставки до країн СНД, які потім перепродували українську продукцію в Росію.

Зараз українські ціни на лохину зрівнялися з цінами в Польщі, хоча до останнього часу українська лохина продавалася на $2/кг дорожче польської. Підтримку такого рівня цін надавав непоганий внутрішній попит.

Очікується, що вже на поточному тижні українські компанії зможуть почати відвантаження лохини на Близький Схід, оскільки інтерес до української ягоди з цього регіону суттєво збільшився.

Перегляди: 0