Головна Новини Ринок України Українські аграрії отримали 323,6 млн грн дотацій за вирощування молодняка ВРХ

Українські аграрії отримали 323,6 млн грн дотацій за вирощування молодняка ВРХ

Станом на 1 травня аграріям України нараховано 323,6 млн грн спеціальної бюджетної дотації фізичним особам за вирощування молодняка великої рогатої худоби.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, Кошти вже спрямовані на рахунки структурних підрозділів ОДА для виплати населенню.

Така підтримка буде надана 130,7 тис. фізичних осіб за вирощування 214,9 тис. голів великої рогатої худоби. Зокрема, 213,9 тис. телят народжені в господарствах населення та 985 телят – закуплені.

Нагадаємо, дотація надається на безповоротній основі фізичним особам за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняка великої рогатої худоби до тринадцятимісячного віку, який народився у господарствах фізичних осіб, а також набутий шляхом його переміщення від інших власників.

На 2019 рік Державним бюджетом України за програмою “Державна підтримка тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)” передбачено видатки на суму 3,5 млрд грн, з яких 700 млн грн за напрямом дотація за молодняк.

Перегляди: 0