Головна Новини Ринок України В Україні створили стратегію розвитку свинарства

В Україні створили стратегію розвитку свинарства

В Україні створили стратегію розвитку української галузі свинарства. Її ініціатором стала Асоціація “Свинарі України”.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу асоціації, стратегію презентували та обговорювали з представниками вітчизняної свинарської спільноти в ході ХІ Міжнародного конгресу “Прибуткове свинарство”.

“У всіх цивілізованих свинарських країнах розвиток галузі починається із затвердження стратегії, чого в Україні досі не було. До того ж, розроблений документ – не просто папірець… Для реалізації прописаних цілей уже зроблені кроки. Наприклад, відбулася зустріч із представниками Держпродспоживслужби та Мінагрополітики щодо пошуку дієвих механізмів підтримки свинарського бізнесу в умовах поширення АЧС, напрацьовані Вимоги щодо біобезпеки для всіх операторів ринку тощо”, – розповіла Оксана Юрченко.

Ключові цілі стратегії:

– Покращення контролю епізоотичної ситуації щодо АЧС
– Створення сприятливого бізнес-середовища
– Збільшення попиту на свинину та продукти з неї
– Формування ефективного виробничо-збутового ланцюга (ВЗЛ)
– Підвищення сталості та ефективності виробництва свинини в Україні
– Розширення географії поставок вітчизняної свинини.

“За написання стратегії узялися ще з початку 2019-го. У рамках підготовки документу провели низку зустрічей з учасниками АСУ, представниками м’ясопереробки спілкувалися з вітчизняними та закордонними фахівцями, вивчали досвід інших держав, долучили до діалогу рітейл”, – підсумувала експертка.

Перегляди: 4