Головна Новини Ринок України Парк приватних зерновозів в Україні зріс на 55%

Парк приватних зерновозів в Україні зріс на 55%

Парк приватних вагонів-зерновозів в Україні досягнув понад 11,9 тис. одиниць, що на 55% більше, ніж роком раніше.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу “Укрзалізниці”, робочий парк зерновозів УЗ становить близько 10 тис. вагонів.

За словами голови правління УЗ Євгена Кравцова, “Укрзалізниця” за першу декаду липня перевалила майже 613 тис. тонн зернових, що на 56% більше показника відповідного періоду 2018 року.

“Зараз робочий парк зерновозів власності “Укрзалізниці” становить близько 10 тис. вагонів. Це майже на рівні минулого року, коли ми успішно впоралися з перевезенням зернових. Крім того, в цьому році на 55% збільшений парк приватних вагонів, і тепер він становить понад 11,9 тис. одиниць. Ці чинники надають впевненості, що ми зможемо вчасно перевезти урожай. Тепер головне, щоб вантажовідправники забезпечували ритмічну і злагоджену роботу”, – наголосив Євген Кравцов.

Середньодобове навантаження на мережі залізниць на початку липня становить 943 вагонів, а всього в липні “Укрзалізниця” планує перевезти 1,654 млн тонн зернових вантажів.

“Ми збільшуємо маршрутизацію зернових вантажів, що дозволяє ефективно використовувати рухомий склад і перевозити більшу кількість вантажів. З початку 2019 було відправлено 1744 маршрути зернових, тоді як за аналогічний період минулого року – 1143 маршрути. Крім того, ми продовжуємо реалізовувати послуги з перевезень у вагонах-зерновозах через систему Prozorro. Так, вже успішно реалізовано 5870 зерновозів і ще 94 маршрути, а це ще 5076 вагонів”, – зазначив Кравцов.

Перегляди: 0