Головна Новини Ринок України Українська лохина знову дешевшає

Українська лохина знову дешевшає

На ринку лохини в Україні відновилась тенденція до зниження ціни.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Інфо-Шувар”, одночасно із цим зафіксовано суттєве розширення цінового діапазону на цю ягоду.

Станом на 30 липня 2019 року на ОРСП “Шувар” у Львові лохина пропонується по 80-110 грн/кг (2,8-3,7 євро/кг). Від початку сезону на ОРСП “Шувар” було продано більше 160 тонн української лохини, пропозиція ягоди почала особливо швидко зростати в останній декаді липня. За тиждень ягода подешевшала на 25%, зниження ціни відбувається за рахунок збільшення пропозиції дрібної ягоди.

Як стало відомо “Інфо-Шувар” велика пропозиція дрібної ягоди в цьому сезоні пов’язана із проблемами запилення насаджень лохини, які виникли у фермерів навесні через прохолодну та дощову погоду. До того ж не всі агрономи володіють досвідом, необхідним для отримання ягоди крупного калібру.

За останній тиждень липня ціни на дрібну лохину знизились на 35%, продавці на гуртових ринках пропонують таку ягоду по 80-90 грн/кг. Вартість ягоди крупного калібру просіла за тиждень на 15%, її на гуртових ринках пропонують по 100-110 грн/кг.

Для порівняння рік тому українська лохина на ОРСП “Шувар” пропонувалась по 110-130 грн/кг, а в кінці липня 2017 року ягода коштувала 160-170 грн/кг.

Перегляди: 0