Головна Новини Ринок України Вартість живця свиней в Україні впала майже на 5%

Вартість живця свиней в Україні впала майже на 5%

Серпень розпочався з послаблення цін на живець свиней. Цього тижня середня ціна втратила 4,8% порівняно з попереднім тижнем і сягнула 47,2 грн/кг.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу асоціації “Свинарі України”, свинина живою вагою у перший тиждень серпня коштувала на 1-2,5 грн/кг дешевше, ніж у кінці липня. Діапазон закупівельних цін відповідно зсунувся до 46-48 грн/кг.

Дещо вищі ціни закупівлі живця втрималися лише на півдні, де на їх підтримку виступає попит із боку відпочивальників на тлі обмеженої пропозиції кондиційної свинини.

Причинами падіння цін на свиней забійних кондицій, на думку представників переробної галузі, стали активізація імпорту та скорочення обсягів заготівлі живця через переорієнтацію на сировину закордонного походження, так і через дуже мляву реалізацію. Зокрема, деякі переробники зазначають, що обсяги закупівлі цього тижня скоротилися на 30-50%.

З огляду на це частина закупівельників очікує на подальше послаблення цін на живець у межах 1-2 грн/кг. Так, згідно з опитуванням учасників Асоціації м’ясної галузі, наступного тижня переробники планують купувувати свиней забійних кондицій по 45,5-47 грн/кг.

Деякі оператори, навпаки, налаштовані на стабілізацію цін у середині серпня через очікування меншого потоку імпортної свинини в зв’язку з вичерпання квот на частину імпортних позицій (зокрема, на безкісткову свинину), укріплення цін на свинину в деяких країнах ЄС і перегляд митної вартості імпортних позицій у бік підвищення. Під впливом цих чинників, зокрема, останнього, “бар’єрна” ціна підвищилась до 49,5 грн/кг.

Перегляди: 1