Головна Новини Ринок України В Україні знову дорожчає картопля та цибуля

В Україні знову дорожчає картопля та цибуля

Ціни на картоплю на українському овочевому ринку після зниження тижнем раніше знову пішли вгору.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Української плодоовочевої асоціації (УПОА), під кінець минулого тижня діапазон цін на картоплю склав 32-39 центів за кг, впритул наблизившись до цін на цю продукцію в Польщі (35-45 центів за кг).

Більш того, картопля на українському ринку вже не тільки вдвічі дорожче, ніж роком раніше, але, і зовсім, досягла рекордних для цього періоду цінових значень як мінімум за останні п’ять років.

За словами директорки з розвитку УПОА Катерини Звєрєвої, в подальшому ціни на картоплю в Україні будуть все ж таки знижуватися.

“З початком масового прибирання картоплі нового врожаю українськими фермерами буде вирівнюватися баланс попиту та пропозиції, що й призведе до деякої стабілізації цінової ситуації на ринку”, – зазначила вона.

Іншою новиною овочевого ринку минулого тижня стало подорожчання ріпчастої цибулі. Причиною тому, за словами Катерини Звєрєвої, послугувала холодна дощова погода, що склалася у південних регіонах України, де виробляється основна частка даної продукції.

Так, за підсумками тижня ціни на цибулю в Україні зросли на 8-9% до 24-28 центів за кг, хоча до цього безперервно знижувалися з середини липня через проведення активної збиральної кампанії виробниками овочів.

Перегляди: 0