Головна Новини Ринок України Новини AGROPORTу: українська органіка їде до Лондону

Новини AGROPORTу: українська органіка їде до Лондону

Українська органіка впевнено завойовує міжнародні ринки. Вже незабаром наших виробників хочуть бачити у Лондоні. На Food Matters Live – одній з найпрестижніших світових виставок. Україна тут буде представлена вперше. І до цієї справді почесної місії першою приєдналася “Арніка Органік”, яка є найбільшим виробником та експортером власної органічної продукції в Україні.

З початку поточного року Агропорт почав супроводжувати рух українських виробників на зовнішні ринки, серед постійних учасників якого і “Арніка Органік”. Це вже третій такий масштабний захід тільки за цей рік. Спочатку був BioFachу німецькому Нюрнберзі, потім – Турецький Ekoloji Izmir, а 19-20 листопада – Food Matters Liveу Лондоні.

-AGROPORT давно переріс формат сільськогосподарської виставки та сьогодні це ціла екосистема з підтримки виробників. В тому числі ми допомагаємо їм виходити на нові ринки. Food Matters Liveнам важливий з точки зору іміджу та нового досвіду, – розповідає керівник AGROPORT Дмитро Титаренко. – Українські виробники, наприклад, мають якісну та конкурентоздатну продукцію, але їм не вистачає маркетингу. Тож намагаємося зрозуміти, як цей процес організовують передові світові компанії і як допомогти його налагодити українським виробникам. На жаль, Україну поки що часто розглядають як ринок дешевої сировини для подальшої переробки. Але ця ситуація вже змінюється.

Food Matters Live – це найбільший і найавторитетніший світовий захід у галузі здорового та інноваційного харчування. Для України заявити про себе на такому рівні вкрай важливо. Адже в нашій країні виробництво органічної продукції має великі перспективи. На такі продукти у світі величезний попит, який зростає з кожним днем. Вони дорогі, а відтак і додана вартість висока. Наші чорноземи дозволяють отримувати пристойні врожаї, без застосування хімдобрив. І це наш “органічний” шанс.

“Food Matters Live – це унікальний майданчик, який дає можливість налагодити серйозні ділові зв’язки із найбільш інноваційними агропродовольчими компаніями світу, а також отримати потужні інсайти щодо основних споживчих трендів сьогодення, – говорить керівник відділу маркетингу ТОВ “Арніка Органік”, Анастасія Білич. – Серед найбільш актуальних трендів сьогодення є продукти із високим вмістом рослинного протеїну, альтернативні м’ясні та молочні продукти із лінійки “plant-based”, великий асортимент харчових продуктів категорії “free-from”, і все це – продукти, вироблені із дотриманням етичних норм поводження із тваринами та вимог щодо збереження навколишнього середовища. Ринок Великобританії є родоначальником та свідомим послідовником цих трендів, на стику яких народжуються нові інноваційні продукти, – повідомила Анастасія Білич.

За словами Анастасії Білич, Великобританія – це країна-законодавиця здорового, корисного та функціонального харчування. Вона також стала “батьківщиною” для багатьох agrifood-стартапів, які продукують нові продукти харчування, що здатні задовольнити потреби різних споживачів як то вегетаріанців, флексітаріанців, веганів, алергіків та інших. Оскільки більшість з agrifood-проектів в країні розвиваються саме на базі органічних продуктів, то це дає додатковий імпульс для розвитку органічного сектору (як власного, так і імпортованого). Великобританія входить у десятку країн світу із найвищим рівнем споживання органічних продуктів харчування. Уже сьогодні споживчий ринок Великобританії складає 219 млрд фунтів стерлінгів в рік і продовжує рости, оскільки внутрішнє виробництво забезпечує лише третину потреб населення і існує величезний потенціал для експортерів. “Для нашої компанії участь у виставці Food Matters Live – є цілком логічним та усвідомленим кроком нашої експортної стратегії по вивченню та партнерській експансії цього ринку. Під час роботи на виставці у якості експонента ми будемо знайомити партнерів із органічним сектором України та його основними здобутками, принципами та успіхами роботи нашої компанії у глобальному органічному просторі. Крім того, під час міжнародної панелі FoodsoftheFuture: Whatwillwebeeating? нашакомпанія презентує основні споживчі тренди, які з них вже прийшли в Україну, та з якими продуктовими інноваціями вітчизняні компанії виходять у глобальні supplychains”, – зазначила Анастасія Білич.

“Food Matters Live – це можливість для виробників і новаторів з усього світу потрапити на прибутковий британський ринок продуктів харчування і напоїв, – розповідає менеджер міжнародного напрямку Food Matters Live, Беата Гришкевич.– Дводенний захід, на який приїжджають тисячі представників цільової аудиторії. Формат включає в себе бізнес-зустрічі з покупцями, семінари, презентації продуктів, інгредієнтів, брендів і продуктів. Український продукт ідеально поєднується з купівельними потребами Великобританії, де існує величезний попит на конкретну органічну і здорову продукцію. Наприклад, насіння конопель, льон, нут, сочевиця, озима пшениця, соя, гриби, ягоди тощо. Ми віримо, що все це є в Україні, а конкурентоспроможна ціна також допоможе підвищити шанси при виході на новий ринок”.

Виставка Food Matters Live стала майданчиком, що об’єднує гравців глобального органічного ринку, ринку інноваційних продуктів харчування, а також для представників agrifood-стартапів та інших контрагентів харчової індустрії.

Сьогодні у виробників органічної продукції є чітке розуміння, що високотехнологічні підприємства мають значну перевагу – як в Україні, так і на міжнародному ринку. І, звісно, потрібно використовувати унікальні можливості своєї місцевості та створювати індивідуальний продукт.

Довідкова інформація: agroport.ua

Перегляди: 0