Головна Новини Ринок України Україна готується експортувати яблука в Північну Європу, Південно-Східну Азію та Африку

Україна готується експортувати яблука в Північну Європу, Південно-Східну Азію та Африку

Українська торгова компанія Vinaigrette, для якої основним експортним ринком їх яблук є Великобританія, частка ринку в Скандинавії, Сингапурі та Малайзії, планує зробити пробні поставки в Африку.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на FreshPlaza, про це розповів генеральний директор компанії Vinaigrette Максим Кулик.

“Останні кілька років ми намагалися створити ланцюжок поставок для африканських країн, оскільки це величезний і швидко зростаючий ринок. У цьому сезоні ми очікуємо, що зможемо виконати пару пробних відправлень до цього регіону”, – зауважив він.

За словами трейдера, компанія пропонує клієнтам топ-5сортів: Роял Гала, Голден Делішез, Гренні Сміт, Ред Делішез та Пінова.

Однак фермери, які співпрацюють з компанією вирощують ще з десяток сортів, які можуть експортувати, наприклад Ремо, Джонагольд та Йонапрінс. Але вони менш відомі за кордоном.

“Влітку і зараз погода для яблук ідеальна: багато сонця, достатньо води та значна різниця температури вдень та вночі. Це дає гарне забарвлення та міцну структуру майже для всіх сортів. Однак мороз і град навесні зіпсували у плани багатьох фермерів. Ми дуже сподіваємось, що погода буде такою ж, як зараз, наступні три-чотири тижні. За цей час ми можемо зібрати найчутливіші сорти”, – сказав Максим Кулик.

Перегляди: 0