Головна Новини Ринок України В Україні продовжує зростати вартість тепличних огірків

В Україні продовжує зростати вартість тепличних огірків

Ціни на тепличні огірки в Україні продовжували зростати наприкінці минулого робочого тижня.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Української плодоовочевої асоціації (УПОА), як і два тижні тому, підтримку ціновому зростанню в даному сегменті надавали стабільний попит на продукцію і вельми обмежена пропозиція на ринку.

У більшості великих тепличних комбінатів вже практично завершився сезон реалізації, а ті господарства, які ще ведуть продаж, пропонують огірки дрібним оптом, підвищуючи при цьому відпускні ціни практично щодня.

Так, з початку минулого тижня ціни на огірки в Україні зросли в середньому на 35%. При цьому наприкінці минулого робочого тижня українським тепличним комбінатам вдавалося укладати угоди по 22-25 грн/кг ($0,88-1/кг). Нагадаємо, що в кінці попереднього робочого тижня ціни в даному сегменті не перевищували 20 грн/кг ($0,80/кг).

Зазначається, що на даний момент тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому на 9% дорожче, ніж в кінці жовтня минулого року. У той же час гравці ринку не виключають, що вже найближчим часом на ринку може істотно збільшитися пропозиція імпортної продукції, що трохи сповільнить цінове зростання на місцевий огірок.

Перегляди: 0