Головна Новини Ринок України Морква та буряк дешевшають

Морква та буряк дешевшають

Ціни на коренеплоди на українському ринку продовжують знижуватися. Основною причиною знижувального цінового тренда в цьому сегменті експерти називають збільшення обсягів пропозиції на ринку на тлі стриманого попиту на моркву і буряк.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Agravery.

Так, нині моркву виробники відвантажують за ціною 2,5-3,5 грн/кг ($ 0,1-0,14 за кг), що в середньому на 14% дешевше, ніж тиждень раніше. Ціна на буряк за тиждень знизилася в середньому на 16%, і цю продукцію пропонують до продажу за ціною 2-3,5 грн/кг ($ 0,08-0,14 за кг).

Попит на коренеплоди на українському ринку утримується на катастрофічно низькому рівні. На даний момент продажі цієї продукції ведуться лише за укладеними раніше договорами, тоді як і законтрактовані обсяги продукції фермерам вдається продавати з великими труднощами.

Коренеплоди в Україні вже продають істотно дешевше, ніж в аналогічний минулорічний період. Зокрема, ціна на моркву на українському ринку сьогодні в середньому в 1,5 раза нижче торішньої, буряк відвантажують в середньому на 43% дешевше, ніж рік тому.

Перегляди: 0