Головна Новини Ринок України Тваринникам полегшать отримання дозвільних документів

Тваринникам полегшать отримання дозвільних документів

У 2020 році в Україні планують створити електронний кабінет для юридичного сектору суб’єктів господарювання, які займаються тваринництвом.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на УНН.

За словами т.в.о. голови Держпродспоживслужби Ольги Шевченко, ідея в тому, щоб функціонування всіх документів зводилося в одну систему, для того, щоб спростити питання проходження самої процедури видачі документів. Якщо сам суб’єкт господарювання зможе заповнювати інформаційні сторінки, наприклад, документи на експорт, то це зменшить час заповнення відповідних граф інспекторами Держпродспоживслужби.

“Поки йдеться про юридичний сектор, а не про фізичний сектор. Будь-який суб’єкт господарювання матиме доступ до всієї інформації, до всіх баз даних в одному місці. Для прозорості, для аналізу своєї роботи, а також для пришвидшення та економії власних коштів. Адже доцільно сформувати одну заявку в одному кабінеті та відправити, щоб лікар ветеринарної медицини у відповідному органі вже знав, що такі вантажі планують відправляти. Це дасть змогу набагато швидше і якісніше обробляти всі ветеринарні документи”, – каже директор Державного підприємства “Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин” Ігор Клименок.

Він зазначив, що в персональний кабінет стікатиметься інформація зі всіх джерел, які є, та будуть створені в майбутньому. Це інформація з Єдиного державного реєстру тварин, Єдиного державного реєстру ветеринарних документів, інспекційної системи і ветконтролю.

“Вони об’єднуватимуться в одну інформаційну систему, де суб’єкт господарювання зможе спокійно аналізувати дані, готувати запити. Відмови у видачі ветеринарних документів зведуться до нуля. Адже під час формування заявки система попереджатиме про необхідні документи, які мають бути в суб’єкта господарювання, щоб отримати дозвільний документ. Тобто, попередню версію дозвільного документу він зможе сам сформувати в себе в електронному кабінеті. І якщо будуть якісь помилки, він зможе виправити їх, не їздячи два-три рази до державного інспектора”, – додав Ігор Клименок.

Перегляди: 0