Головна Новини Ринок України Виробники яблук нарощують темпи реалізації на локальному ринку

Виробники яблук нарощують темпи реалізації на локальному ринку

Садівники нарощують темпи реалізації яблук на внутрішньому ринку, аби не допустити імпортного товару. Вітчизняні мережі супермаркетів, розуміючи ситуацію, отримують кращі умови реалізації, ніж зазвичай.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на kurkul.com.

Залежно від регіону, сорту та мережі рітейлу, ціна яблук коливається у межах від 14 до 30 грн/кг. Найдешевшими регіонами, як і завжди, залишаються центральні (окрім Києва) та західні, де найбільша кількість виробників. Ціни тут коливаються від 10-11 грн/кг найдешевших сортів, до 14-17 грн/кг за преміальні сорти.

Найдорожчі ціни на яблука, як і на багато інших овочів і фруктів, залишаються в столиці. Тут можна зустріти і дешеве акційне яблуко (від 10 до 14 грн/кг), що найшвидше виняток, а брендоване преміальне яблуко українських виробників коштує 24-30 грн/кг. При цьому попит тут не знижується, а навпаки яблуко стає найпопулярнішим фруктом, конкуруючи із бананом та апельсином.

Експортний інтерес до українського яблука на досить високу рівні тримається вже не перший рік, та цього сезону треба враховувати нових гравців на світовому ринку – Сербію та Македонцію, які вже вийшли на ті ж самі ринки, що й українці, та ведуть досить агресивну кампанію.

Перегляди: 0