Головна Новини Ринок України Виробники плодоовочевої продукції запропонували ввести експортну субсидію

Виробники плодоовочевої продукції запропонували ввести експортну субсидію

Українська плодоовочева асоціація (УПОА) запропонувала уряду звернути увагу на питання експортної субсидії та зниження ставки ПДВ на овочі та фрукти.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agroportal.ua.

“У випадку, якщо зробити прив’язку до маси експортованої продукції, питання з корупцією буде вирішено, адже така схема є доволі відкритою та прозорою. Наприклад, коли ви експортуєте яблука, ви отримуєте певну компенсацію за те, що реалізували яблука за кордон, а не залишили їх в Україні”, – каже менеджер із зовнішньоекономічної діяльності УПОА Богдан Рибалко.

За його словами, така схема має низку переваг. “Насамперед, коли йдеться про експорт – це завжди додана вартість та валютна виручка. По-друге, це ідея створення деякого бюджету, який можна використовувати як на створення робочих місць, так і на підвищення заробітної плати працівників”, – додав він.

Як заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький, питання зниження ставки ПДВ на овочі та фрукти вже обговорюється, і представники уряду розуміють, як вплине зниження на плодоовочевий сектор та бюджет загалом. За його словами, це питання буде одним з першочергових на подальших зустрічах із представниками асоціацій.

Перегляди: 0