В Україні виробництво цукру скоротилось майже на 20%

12:20 | ПроАгро Груп

У 2019/2020 МР в Україні виготовлено 1,48 млн т цукру, що на 19% менше, ніж попереднього року.

Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на ukrsugar.com.

"Всього в сезоні працювало 33 цукрових заводи, які переробили 9,84 млн т цукрових буряків. Це майже на третину менше, ніж попереднього року. Як бачимо, суттєве зменшення кількості сировини потягнуло за собою скорочення виробничих потужностей і, як наслідок, зменшення виробництва цукру в цілому", - прокоментувала заступник голови правління НАЦУ "Укрцукор" Руслана Яненко.

За словами експерта, такий результат є досить прогнозованим, адже світовий профіцит цукру, що тривав останні три роки суттєво вплинув і на український ринок - маємо скорочення посівних площ під цукровими буряками на 20% і зменшення кількості сировини. Окрім того, що 9 переробних підприємств в цьому році не запустилось, виробничий сезон також скоротився майже на місяць, а це, безумовно, відіб’ється на собівартості виробництва цукру, адже мінімально цукровий завод повинен відпрацювати 100 днів, щоб покрити витрати на запуск.

Традиційно, трійка лідерів виглядає незмінно: Вінницька обл. - 331,9 тис. т, Хмельницька обл. - 192,8 тис. т, а замикає трійку Тернопільська обл. з показником 186,4 тис. т.