Головна Новини Ринок України Держпродспоживслужба роз’яснила нові правила на ринку кормів

Держпродспоживслужба роз’яснила нові правила на ринку кормів

Суб’єкти господарської діяльності неодноразово зверталися до Держпродспоживслужби за роз’ясненнями щодо змін порядку ввезення на територію України кормів, кормових матеріалів, кормових добавок, преміксів, кормів для непродуктивних тварин та їх подальшого обігу на території України, пов’язаних із вступом 19.01.2020 в дію Закону України “Про безпечність та гігієну кормів”. Зважаючи на це, Держпродспоживслужба роз’яснила нові правила на ринку кормів.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на consumer.gov.ua.

Так, відповідно до пунктів 5 та 6 розділу Х Прикінцеві та перехідні положення Закону, у разі наявності діючих реєстраційних посвідчень, виданих відповідно до Закону України “Про ветеринарну медицину”, дозволяється протягом п’яти років виробництво, обіг (в тому числі ввезення на територію України) готових кормів та преміксів, а виробництво, обіг (в тому числі ввезення на територію України) кормових добавок – до кінця дії реєстраційного посвідчення.

У подальшому, починаючи з 19.01.2020, при здійсненні державного контролю за дотриманням законодавства України про корми державні ветеринарні інспектори звертатимуть увагу на державну реєстрацію кормових добавок, які входять до складу кормів, кормових сумішей, преміксів та кормів для непродуктивних тварин, з урахуванням положень пунктів 5 та 6 розділу Х Прикінцеві та перехідні положення Закону. Відповідно до статей 18 – 20 Закону державній реєстрації підлягають лише кормові добавки.

Перегляди: 0