Головна Новини Ринок України Верховна Рада скасувала “соєво-ріпакові” правки

Верховна Рада скасувала “соєво-ріпакові” правки

Парламент проголосував у другому читанні за законопроєкт №1210, чим повернув відшкодування ПДВ експортерам сої та ріпаку.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com.

Таке рішення прийнято з метою підтримки українських виробників сільськогосподарської продукції, збільшення виробництва ріпаку, сої та нарощенню експорту такої продукції на зовнішні ринки. Документом передбачається запровадження міжнародних стандартів податкового контролю для всіх учасників міжнародної торгівлі, реформування інституту фінансової відповідальності та удосконалення процедури адміністрування податків та зборів.

У грудні 2019 року президент Володимир Зеленський закликав уряд та Верховну Раду забезпечити ухвалення закону про підтримку вітчизняного виробника сільськогосподарської продукції та скасування так званих соєвих правок. У грудні 2017 року Верховна Рада прийняла так звані “соєво-ріпакові правки”, якими відмінила відшкодування ПДВ на сою та насіння свиріпи з 1 вересня 2018 року до 31 грудня 2021 року; ріпаку з 1 січня 2020 до 31 грудня 2021 року. Український малий та середній аграрний бізнес втрачає більше 10 доларів на кожній тонні реалізованої сої в результаті “соєвих правок”.

Перегляди: 0