Головна Новини Ринок України Названо найважливіше завдання для портової галузі у 2020 році

Названо найважливіше завдання для портової галузі у 2020 році

Як заявив Райвіс Вецкаганс, в.о. голови ДП “Адміністрація морських портів України” (АМПУ), ухвалення законопроєкту про корпоратизацію АМПУ стане одним з найважливіших завдань для галузі в 2020 році.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на interfax.com.ua.

“Сьогодні АМПУ живе по стратегічному плану розвитку до 2020 року, затвердженим ще в 2015 році. Тому в кінці 2019 року ми публічно і багаторазово обговорювали концепцію Корпоративної стратегії держпідприємства до 2025 року. В результаті Наглядова рада АМПУ схвалила проєкт Корпоративної стратегії підприємства на найближчі 5 років з урахуванням результатів публічних обговорень із зацікавленими сторонами. Уже найближчим часом направимо документ в міністерство для розгляду і затвердження”, – розповідає Райвіс Вецкаганс.

За словами керівника, у компанії в 2020 році найбільше очікують корпоратизацію підприємства, на яку законопроєкт уже розроблений, та пілотні ініціативи державно-приватного партнерства.

“Перехід до моделі порт-лендлорд – важливий, але це більш складний етап. Це підтверджує звіт експертів Світового банку, який був презентований в кінці минулого року в Києві. На цьому шляху необхідно буде врахувати світовий досвід і український контекст, оскільки потрібне загальне розуміння управління землями з територіальними громадами та приватними суб’єктами і внесення змін до низки законів, в тому числі Земельного кодексу”, – зазначає Райвіс Вецкаганс.

Наразі підприємство активно працює над процесом оптимізації собівартості послуг.

“Розраховую, що в підсумку витрати скоротяться на 30%. За філіями, в результаті детального аналізу, ми прийшли до ідеї укрупнення портових адміністрацій за регіональною ознакою як в Італії. Цього не потрібно боятися ні співробітникам, ні містам. Порти як були, так і залишаться, і більшість робочих місць збережеться. Але якісне управління дозволить перейти від виживання і їх субсидування за рахунок більш успішних філій до збалансованої роботи і використання наявних на місцях можливостей”, – пояснює Райвіс Вецкаганс.

Перегляди: 1