Головна Новини Ринок України Українська універсальна біржа успішно провела перші електронні торги насінням соняшника

Українська універсальна біржа успішно провела перші електронні торги насінням соняшника

Українська універсальна біржа провела перші електронні торги насінням соняшника некласного від ПАТ “Аграрний фонд”. Аукціон був успішним, адже за право придбати партію зерна масляної культури змагалися 5 великих переробників.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на uub.com.ua.

Загалом було реалізовано 6,5 тисячі тонн насіння соняшника. Завдяки електронним торгам за одну тонну масляної культури давали на 300 гривень більше початкової ціни.

“Ми задоволені як результатами торгів, так і організаційними питаннями. Адже отримали повний супровід під час підготовки до електронних торгів від менеджерів Української універсальної біржі”, – коментує представник учасника-переможця ТОВ “Катеринославський елеватор” Григорій Копілевич.

Переможці запропонували ціну, яка влаштовує бізнес, а відповідно ПАТ “Аграрний фонд” продав партію насіння соняшника некласного на вигідних умовах. Адже отримав майже на 24 мільйони гривень більше від очікуваної вартості.

“Перші електронні торги на біржі виявилися більше, ніж успішними. Тож Аграрний фонд і надалі продовжить співпрацю із Українською універсальною біржею та реалізовуватиме сільськогосподарську продукцію на електронних аукціонах. Адже відкритий продаж шляхом електронних торгів сприятиме громадському контролю, унеможливленню корупції та розширенню кола покупців. Хто не встиг на перші торги, запрошуємо до участі у наступних, де реалізовуватимемо, окрім соняшника некласного, і зерно пшениці та борошно”, – говорить в.о. голови правління ПАТ “Аграрний фонд” Іван Баришев.

“Ми не вперше працюємо на агроринку, і зараз цей напрямок набирає все більших обертів. Наша команда відмінно впоралася із завданням: провела широку рекламну кампанію та якісно проконсультувала учасників, чим забезпечила здорову конкуренцію на електронних торгах. Тож уже готуємося до продажу наступних лотів від Аграрного фонду”, – підсумовує директор Української універсальної біржі Сергій Гладкий.

Перегляди: 1