Головна Новини Ринок України Зниження ПДВ до рівня ЄС підтримає виробників молока

Зниження ПДВ до рівня ЄС підтримає виробників молока

Зменшити ПДВ на перепродаж продукції до рівня країн ЄС попросив представників уряду та парламентарів голова правління асоціації “Укрмолокпром” Василь Бондаренко, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agropolit.com.

“Українська молочна галузь ніколи не розглядалась, як дотаційна. Ми стали імпортозалежними. 40% продукції завозиться з Європи і Білорусі. Треба розібратись, хто входить до команди, яка розробляє цю продукцію. ПДВ в жодній країні світі не сягає 20%, тому Україна стала неконкурентоспроможною. Бо в ЄС ПДВ 3-5%, тільки в Росії і Білорусі до 10%. Крім того, наші показники по жиру та білку занижені, по яких є виплати по продукції, тому ми не можемо змусити міністерство, щоб ці показники переглянули”, – каже Василь Бондаренко.

А тим часом, робоча група в Офісі Президента України вивчає можливість повернення спецрежиму ПДВ, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com. “Якщо фермер здійснює реалізацію молока на загальній ставці податку на додану вартість, щоб перейти на режим пільгової ставки, а саме 5−7%, то різниця в податку на додану вартість має залишатися на рахунку фермера, який реалізує молоко, і з того акумулятивного рахунку він би міг вкладати в тваринництво. Тим самим, це буде непряма форма державної підтримки тваринництва”, – розповів Роман Лещенко, уповноважений президента з земельних питань.

За словами фахівця, це прозора система, яка не потребує вкладень. “Якщо ми зможемо відновити спецрежим, то це допоможе фермерам, які просто змушені вирізати своє поголів’я”, – зазначив він.

У ягідництві та овочівництві також розглядається це питання.

Перегляди: 0