Головна Новини Ринок України Молочарі шукатимуть додаткові резерви прибутковості

Молочарі шукатимуть додаткові резерви прибутковості

У цьому році молочні господарства попри складну економічну і політичну ситуацію у галузі, налаштовані не здаватися і планують шукати додаткові резерви прибутковості молочнотоварної ферми, як того і вимагає сьогодення. Це заявила віце-президент Асоціації виробників молока Ганна Лавренюк, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на avm-ua.org.

За її словами, у 2020 році молочні господарства планують побудувати або модернізувати 58 об’єктів у галузі скотарства загальною потужністю понад 8000 корів і понад 22 000 голів ВРХ.

Згідно з опитуванням АВМ, проведеним серед майже 200 молочних господарств, понад 20% планують у поточному році будівництво нових чи реконструкцію існуючих приміщень молочнотоварних ферм. Понад 10% відзначили, що, попри високу ціну на молокосировину, продовжать скорочувати поголів’я, зокрема шляхом вибраковки по продуктивності, – на такі кроки господарства штовхає невпевненість у державній стратегії розвитку молочного скотарства і ризики старту обігу земель без пільгових умов для тих господарств, що мають МТФ.

Проте понад 15% опитаних підприємств навпаки планують нарощувати поголів’я. Стільки ж господарств, хоча не розглядають капітальних інвестицій або розширення, однак будуть працювати над підвищенням продуктивності стада і рентабельності виробництва молока. Над купівлею нового обладнання для МТФ роздумують понад 10% опитаних.

Перегляди: 0