Головна Новини Ринок України Переробникам вдалося відчутно знизити ціни лише на молокосировину низьких ґатунків

Переробникам вдалося відчутно знизити ціни лише на молокосировину низьких ґатунків

Оператори сектору переробки продовжують наполягати на зниженні цін на сировинне молоко.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на avm-ua.org.

“Хоч ціни на сировинне молоко під тиском переробників, проте загалом утримують позиції. Поки що переробникам вдалося відчутно знизити лише ціни на молокосировину низьких ґатунків. Ціни ж на високоґатункове молоко в загальному утримують свої рівні, за виключенням випадків з низькими об’ємами поставок і лише в окремих регіонах. Це зумовлено дефіцитом молока, який і в новому році наростає у зв’язку із скороченням поголів’я корів”, – каже аналітик Асоціації виробників молока Володимир Андрієць.

Моніторинг цін в середині лютого показав найменшу стійкість цін на молоко низьких ґатунків. Середні ж ціни на екстра- та вищий ґатунки в цілому не змінилися і залишилися на рівнях 10,90 та 10,29 грн/кг відповідно. Перший подешевшав на 11 коп. і зафіксований на позначці 9,77 грн/кг. Відповідно, середньозважена ціна трьох гатунків знизилася на 4 коп., до 10,32 грн/кг.

Межі цінових коливань на екстраґатунок залишилися незмінними – у північному регіоні – 10,5-11,20 грн/кг, центральному – 10,5-11,16 грн/кг, південному – 10,2-11,16 грн/кг, східному – 10,5-11,06 грн/кг, західному – 10,3-11,0 грн/кг.

За словами аналітика, умови, що складаються у новому році будуть стримувати цінові рівні у майбутньому та не дозволять суттєво їх знизити у весняно-літній період. Особливо це стосується сировини екстраґатунку. Ціни на молоко низьких сортів будуть найбільш вразливими, хоча існують думки, що їх позиції зміцняться у випадку продовження існуючих темпів скорочення корів серед населення.

Перегляди: 0