Головна Новини Ринок України Соняшник залишиться на вершині рейтингу найприбутковіших культур

Соняшник залишиться на вершині рейтингу найприбутковіших культур

Площа під соняшником у 2020 році має зрости до рекордного рівня, а сама культура залишиться однією з найприбутковіших, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com.

Виробники закінчують підготовку до весняної кампанії. Рентабельність, що забезпечується різними культурами, залишається одним з найважливіших факторів при прийнятті рішення про сівозміну на наступний сезон. Кукурудза та соняшник зазвичай знаходяться на вершині рейтингу найприбутковіших культур.

Таким чином, в цьому році площі посівів соняшнику в Україні знову можуть досягти нових максимумів. Проте лідерство, яке Україна традиційно мала по відношенню до Росії з точки зору виробництва, сходить нанівець, при цьому дві країни знаходяться майже на одному рівні в топі провідних світових виробників соняшнику.

Торік українські аграрії посіяли 5,8 млн га соняшнику, а за результатами сезону було зібрано 14,6 млн тонн олійної. Вартість вирощування соняшнику складала 500 $/га при врожайності 2,5 т/га, сої – 500 $/га, врожайність – 2,2 т/га, ріпаку – 550 $/га, врожайність 2,5 т/га.

Найзатребуванішими гібридами соняшнику серед українських аграріїв є: Таурус, Рімі, Дунай, Одісей, Меридіан, Антей, Дністер, Атілла, Савана, Тунка, Петунія, Естрада, Мегасан, Прімі, Белла, Конді, Бріо і Діоніс.

Перегляди: 0