Головна Новини Ринок України Уже у квітні ДПЗКУ планує виробити 15 тис. тонн борошна

Уже у квітні ДПЗКУ планує виробити 15 тис. тонн борошна

Уже цього тижня Державна продовольчо-зернова корпорація України запустить виробництво борошна на чотирьох власних підприємствах в Житомирській, Львівській, Сумській та Тернопільській областях, для забезпечення поточного попиту на внутрішньому ринку. В квітні корпорація планує виробити близько 15 тис. тонн готової продукції.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на pzcu.gov.ua, у разі виникнення необхідності, ДПЗКУ готова до одночасного запуску всіх своїх виробничих потужностей. Запаси продовольчої пшениці на елеваторах ДПЗКУ складають більше 100 тис. тонн. Такого об’єму вистачить для максимального завантаження всіх борошномельних підприємств корпорації протягом трьох місяців. За необхідності це зерно може бути оперативно направлено на внутрішню переробку для реалізації на внутрішньому ринку України.

“Запасів продовольчої пшениці на елеваторах корпорації достатньо для забезпечення безперебійних поставок борошна на внутрішній ринок до початку червня, тобто до початку надходження зерна нового врожаю, яке вже частково закуплено в рамках нашої форвардної програми, – прокоментував директор комерційного департаменту ДПЗКУ Іван Мащенко. – Корпорація повністю готова до сьогоднішніх викликів та роботи над забезпеченням продовольчої безпеки України”.

До активів ДПЗКУ входять 10 борошномельних підприємств в 7 регіонах України загальною виробничою потужністю 1000 тонн готової продукції на добу. Все обладнання є технічно справним та готове до безперебійної роботи, зазначають у ДПЗКУ.

Перегляди: 0