Головна Новини Ринок України Ініційовано створення координаційної ради з продовольчої безпеки

Ініційовано створення координаційної ради з продовольчої безпеки

Від того, які будуть справи в АПК та галузях, що його забезпечують, – реально залежатиме чи буде у нас хліб на столі в цьому і наступному році. Тому, усвідомлюючи всі ризики та загрози, які є на сьогодні, ініційовано створення оперативної координаційної ради під робочою назвою “Врожай 2020”. До неї увійдуть представники влади, профільних відомств, АПК, хімпрому та низки інших суміжних галузей, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на unian.ua.

Радник Президента України з питань економіки Олег Устенко каже, що Україна вперше за часи незалежності буде забезпечувати посівні кампанії та врожай у настільки екстраординарних умовах. “Це реальна боротьба за стабільність на українському продовольчому ринку, а також за наш експорт. Тому має бути комплексна злагоджена робота держави разом із представниками критично важливих галузей. Задача координаційної ради полягатиме в тому, щоб оперативно реагувати на проблеми та нові виклики”, – зазначає Олег Устенко.

За його словами, вже сьогодні слід серйозно думати про те, як під час надзвичайної ситуації підготувати та забезпечити також і осінню посівну кампанію. У цьому процесі активно задіяні не лише сільськогосподарські підприємства, але і суміжні галузі. Треба вносити добрива – це означає, що важлива безперебійна робота українських хіміків. Важливе постачання палива. Важлива робота всієї логістичної системи у масштабах країни – все, що стосується питань роботи складів, транспортування вантажів як в один, так і в інший бік – і до полів, і з полів.

Перегляди: 0