Головна Новини Ринок України Дефіциту цукру не буде

Дефіциту цукру не буде

За прогнозом аналітичного відділу НАЦУ “Укрцукор”, посівні площі під цукровими буряками в поточному маркетинговому році складуть близько 190-200 тис. га, що майже на 5% менше, ніж минулого року, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на ukrsugar.com.

“Цьогоріч посівні площі залишаться майже незмінними, можливе незначне скорочення до 5%. Насамперед це зумовлено ціновою ситуацією на ринку цукру. Проте, враховуючи перехідні залишки та цукор нового врожаю, дефіциту солодкого піску в Україні не буде”, – прокоментував аналітик НАЦУ “Укрцукор” Назар Михайловин.

Хоча погода була не надто сприятлива – відсутність вологи в ґрунті та різкі перепади температур – посівна кампанія стартувала в кінці березня і станом на 2 квітня уже засіяно 25,95 тис. га. Незважаючи на низьку вологість і температуру ґрунту, можливі заморозки, посівні роботи ведуться досить активно, задля отримання максимальної користі для сходів. Першими почали висівати цукрові буряки в Хмельницькій області. Наразі найактивніше проводиться посівна в Львівській, Тернопільській, Полтавській та Київській областях.

Перегляди: 0