Головна Новини Ринок України Особливості цього ягідного сезону

Особливості цього ягідного сезону

Особливістю цього сезону буде рекордно висока ціна на ранню ягоду. Та не всі виробники зможуть на цьому заробити, деякі господарства втратили значну частину врожаю через заморозки у першій половині травня. Це заявила керівник департаменту “Аналітика” ОРСП “Шувар” Тетяна Гетьман.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на info.shuvar.com, аналітики кажуть, що навіть після обвалу ціни, який стався за останні три доби, вартість ягоди все одно є значно вищою, ніж у попередні роки. Вищі ціни в цьому сезоні пояснюються гіршими погодними умовами – через холодну погоду та брак сонця ягода дуже погано визріває в господарствах Півдня та на Закарпатті. До того ж сезон української полуниці цього року розпочався на тиждень пізніше, ніж рік тому – у перших числах травня.

“Урожай ранньої суниці є одним з найгірших за останні 5 років, ми це бачимо по динаміці пропозиції та цін на майданчику нашого гуртового ринку. У попередні, навіть не дуже врожайні роки, суниця починала дешевшати з перших днів продажу, а в цьому році, через обмежену пропозицію, перші два тижні сезону ціни знижувались досить повільно, негативна динаміка посилилась лише після 15 травня”, – розповіла Тетяна Гетьман.

Перегляди: 0