Головна Новини Ринок України Україна в цьому році буде без вітчизняних кісточкових

Україна в цьому році буде без вітчизняних кісточкових

Начальник відділу агрометеорології “Укргідрометцентру” Тетяна Адаменко заявила, що Україна в цьому році буде без вітчизняних кісточкових, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на golos.ua.

“Варто очікувати імпортних фруктів і через карантин, і в результаті неврожаю. Своїх персиків, абрикосів і слив буде дуже мало, а коштувати вони будуть дуже дорого “, – каже Тетяна Адаменко.

Постраждали ранні сорти абрикос, персиків, слив та вишень, там, де відбулося масове цвітіння під час заморозків, які були в першій половині квітня. Перш за все, це стосується південних областей і ранніх сортів кісточкових дерев, які зацвіли на території інших областей. Можна сказати, що в цьому році Україна залишиться без врожаю абрикос, персиків та інших кісточкових фруктів. Там, де не було масового цвітіння, наприклад, в північних областях, то там ще щось збереглося.

“Яблуні і груші цвітуть пізніше, тому в меншій мірі схильні до заморозків. Тому яблуні і груші не постраждали. Заморозки вдарили тільки по раннім сортам груш”, – підкреслила Тетяна Адаменко.

Перегляди: 0