Головна Новини Ринок України Вітчизняне птахівництво: виробництво збільшиться, на відміну від прибутковості

Вітчизняне птахівництво: виробництво збільшиться, на відміну від прибутковості

Виробництво м’яса птиці за рік збільшиться, не зважаючи те, що деякі гравці ринку переглянули свої виробничі плани. Однак прибутковість виробництва цього року значно знизиться.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrotimes.ua.

Як зазначає виконавчий директор асоціації “Союз птахівників України” Сергій Карпенко, зростання обсягів виробництва м’яса птиці за зменшення купівельної спроможності населення внаслідок негативної дії епідемії здійснюватиме тиск на цінові тренди внутрішнього ринку. Не зважаючи на те, що м’ясо птиці є найдешевшим серед усіх видів і користуватиметься, можливо, більшим попитом на тлі кризових явищ, підвищена пропозиція негативно відображатиметься на відпускних цінах виробників.

ІІ квартал 2020 року визначатиметься відновленням обсягів експорту продукції птахівництва. Цьому сприятиме відновлення статусу вільної від грипу птиці території України та, відповідно, зняття обмежень на імпорт з боку країн, які вводили такі заборони, а також підвищений попит з боку деяких країн (особливо Близького Сходу) на продукцію птахівництва через пандемію COVID-19 та порушення ланцюгів поставок.

Експорт м’яса птиці навіть за умов закриття ринків продемонстрував непогані темпи, тому в фізичних обсягах зменшення не станеться, зауважив Сергій Карпенко, а от у грошовому еквіваленті скорочення неминуче через падіння світових цін.

“Враховуючи те, що виробництво продукції птахівництва є профіцитним, нарощування поголів’я птиці повинно супроводжуватися збільшенням експорту продукції, – зауважив він. – У іншому випадку це негативно впливає на ціноутворення на внутрішньому ринку та призводить лише до збитковості виробництва”.

Перегляди: 0