Головна Новини Ринок України Планується пришвидшити розрахунки рітейлу з постачальниками продуктів

Планується пришвидшити розрахунки рітейлу з постачальниками продуктів

Тривалість розрахунків торговельних мереж з постачальниками швидкопсувної харчової продукції з нинішніх 60 днів має скоротитися до 10-ти. Тривалість розрахунків за інші продукти – з 180 до 60 днів. Це стане можливим після прийняття комплексного закону щодо торговельної діяльності харчовими продуктами.

Як написав Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, на своїй сторінці у Facebook, на онлайн зустрічі з представниками рітейлу та аграрних асоціацій було обговорено концепт законопроєкту про основи регулювання торговельної діяльності харчовими продуктами.

“Зараз ми перебуваємо на першому етапі обговорення документу. Є бачення, що має бути враховано у законопроєкті. Одне з ключових питань концепту – терміни розрахунків торговельними мережами з постачальниками харчової продукції та перехідний період для імплементації нововведень. Сторони обмінялися думками та пропозиціями та продовжать напрацьовувати рішення у рамках робочої групи, до якої будуть залучені АМКУ, профільні комітети ВРУ, а також виробники, дистриб’ютори та продавці. Щоб знайти консенсус усім стейкхолдерам, передбачено обговорення проблематики на слуханнях в Аграрному комітеті та ВРУ”, – уточнив він.

Перегляди: 0