Головна Новини Ринок України За два тижні будуть напрацьовані довгоочікувані податкові зміни

За два тижні будуть напрацьовані довгоочікувані податкові зміни

Заступник керівника Офісу Президента України Юлія Ковалів провела зустріч з представниками бізнесу стосовно напрацювання законодавчих ініціатив щодо удосконалення податкового законодавства. “Ми на 90% на одній стороні. Це дає надію, що вже за два тижні текст законопроєкту з урахуванням пропозицій бізнесу може бути подано в парламент”, – цитує слова Юлії Ковалів “ПроАгро Груп” з посиланням на president.gov.ua.

Представники бізнес-асоціацій висловили ключові побажання щодо нагальних змін податкового законодавства. Зокрема, йшлося про необхідність відтермінування окремих положень Закону № 466-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві”, визначення чітких та зрозумілих правил оподаткування контрольованих іноземних компаній, уточнення “ділової мети”, надання платникам податків достатнього часу для забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування відповідних об’єктів оподаткування, зменшення розміру штрафів за окремі незначні податкові правопорушення та інші пропозиції.

Заступник керівника Офісу Президента підтримала висловлені пропозиції та звернула увагу на зацікавленість усіх учасників зустрічі в тому, щоб якомога швидше втілити їх у законодавчій ініціативі.

Перегляди: 0