Головна Новини Ринок України Експерти розкритикували альтернативний законопроєкт про Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві

Експерти розкритикували альтернативний законопроєкт про Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві

У аналітика Центру спільних дій Назара Заболотного є ряд серйозних зауважень до альтернативного законопроєкта про Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві, який зареєстровано в парламенті після того, як було відхилено і знято з розгляду попередній такий законопроєкт.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на kurkul.com, ці зауваження ставлять під сумнів доцільність нового документа.

“По-перше, учасники Фонду матимуть можливість отримувати прибуток у формі дивідендів, що перетворює Фонд на бізнес. По-друге, орієнтованість Фонду на прибуток передбачає, що послуги з гарантування кредитів будуть платними, а це виключає задекларовану “державну підтримку фермерів”. Сам проєкт забороняє надання гарантій юрособам, які володіють чи користуються землею площею понад 500 га, однак немає обмеження щодо кінцевого вигодонабувача. Отже, агрохолдинги зможуть подробити свої господарства на дрібні підприємства з площею до 500 га і отримувати гарантії замість дрібних фермерів”, – каже Назар Заболотний.

Перегляди: 0