Головна Новини Ринок України Ситуація з соєю нагадує ситуацію із захисними масками

Ситуація з соєю нагадує ситуацію із захисними масками

Керівник проєкту AdamPolSoya компанії АТК Дмитро Мотузко заявив: “Історія з соєю нагадує ситуацію із захисними масками, коли їх експортували, а потім почали масово імпортувати”.

“Наразі в Україні є близько 100 тис. т сої, частина з якої законтрактована на експорт. Для внутрішнього споживання на найближчі 4 місяці буде потрібно мінімум 200-250 тис. т олійної, чого ніяк не вистачить українському ринку. У найближчі 4 місяці буде дефіцит сої на внутрішньому ринку за перевиробництва на зовнішньому. Щось можна замінити соняшниковим шротом, а щось замінити не зможуть”, – цитує слова Дмитра Мотузко “ПроАгро Груп” з посиланням на latifundist.com.

Тому не дивно, що Україна почала імпорт олійної. “Не розумію, чому всіх приголомшила новина про постачання бразильської сої. Нічого дивного. Подивіться на обсяги експорту сої в цьому маркетинговому році, тоді все стане зрозуміло. В експорті сировини зацікавлені транснаціональні корпорації, що інвестують в експортну логістику в Україні і виробництво в інших країнах”, – каже він.

Перегляди: 2