Головна Новини Ринок України Буде оновлено стандарт проєктування елеваторів

Буде оновлено стандарт проєктування елеваторів

Старіння чинних будівельних норм і збільшення кількості аварій на силосах зумовлюють необхідність прийняття нової нормативної бази. Тому в Україні готують новий стандарт проєктування елеваторів.

“ПроАгро Груп” з посиланням на agropolit.com повідомляє, що Український інститут сталевих конструкцій імені В.М. Шимановського за підтримки Асоціації “Український центр сталевого будівництва” (УЦСБ) створив проєкт техзавдання на розроблення галузевих будівельних норм сталевих силосів для зберігання й перевалки зерна під назвою “Силоси сталеві з гофрованою стінкою для зерна. Норми проєктування”.

“Численні аварії сталевих силосів для зберігання й перевалки зерна – основна причина необхідності в нормуванні. Зараз перелік чинних будівельних норм для проєктування і будівництва об’єктів агропромислового комплексу включає введені в дію понад 20 років тому нормативні документи, серед яких чинні сьогодні норми колишнього Радянського Союзу (СНиП). Ці норми не відповідають вимогам українського законодавства, міжнародним нормам і правилам, вимогам пожежної безпеки, а також сучасним вимогам до будівель і споруд та потребують перегляду або заміни”, – відзначають в УЦСБ.

Перегляди: 0