Головна Новини Ринок України В Україні відсутні об’єктивні дані про обсяг та якість збіжжя на елеваторах

В Україні відсутні об’єктивні дані про обсяг та якість збіжжя на елеваторах

Уряд наразі працює над питаннями забезпечення прозорої простежуваності і об’єктивності даних щодо об’ємів збіжжя на елеваторах. Також планується інтегрувати можливість національної оцінки якісних характеристик зернових та олійних, поінформував заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrotimes.ua.

“У нас в рамках дерегуляції зараз немає обов’язкового інформування чи реєстру. Ми готові запровадити систему, яка забезпечить можливість бути всім відкритими й прозорими. Втім, це не буде повернення до обов’язкового державного регулювання, яке дуже часто не працювало”, – каже Тарас Висоцький.

За його словами, слід у першу чергу створити систему приватних платформ реєстрів, щоб усі мали доступ до даних і були впевнені у своїх партнерах.

Також першочерговим завданням для України, за словами заступника міністра, є не нарощення об’ємів зберігання в абсолютному значенні, а збільшення його ефективності.

“У нас досі 60-70% навантаження на інфраструктуру та логістику припадає на перше півріччя. Це створює нездорові перекоси і з точки зору вартості послуг, і з точки зору доступності. Якраз інвестування в технології, які даватимуть змогу якісно зберігати збіжжя протягом усього року, дозволить нам ці перекоси виправити”, – вважає Тарас Висоцький.

Перегляди: 0