Головна Новини Ринок України Ціни на лохину значно більші, ніж торік

Ціни на лохину значно більші, ніж торік

В Україні на початку липня 2019 року середні оптові ціни на лохину опускалися до 140-160 грн/кг. Однак зараз ціни знаходяться на рівні 230-250 грн/кг. Таким чином зараз ціни вище, ніж роком раніше, в середньому на 60-70%. А два тижні тому лохину вдавалося продавати навіть по 350-400 грн/кг.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на east-fruit.com.

Ранню ягоду почали збирати на півдні та на Закарпатті. Ціни на ягоду на Закарпатті на 10-20 грн/кг вищі, але і обсяги виробництва там також вищі, ніж в Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Одеській областях України. Очікується, що вже на цьому тижні на ринок України почне надходити лохина з Вінницької області, що призведе до чергового витка зниження цін. Ключові же виробничі регіони – Житомирська та Київська області, почнуть збирання лохини на початку наступного тижня.

У сусідній Польщі різниця в цінах 2020 і 2019 року ще більш суттєва, оскільки тут, як і в Україні, сезон дозрівання лохини почався пізніше, ніж в минулому році. Нині ціни на польську лохину поступово знижуються, але вони залишаються в середньому на 90% вищі торішніх – 7,6-8,9 євро/кг.

Експерти прогнозують з огляду на зрослий попит на лохину в ЄС через епідемію коронавірусу, втрату частини врожаю лохини в Польщі і Україні від заморозків і проблеми з робочою силою для збирання лохини в країнах Євросоюзу, що ціни на лохину цього року будуть вищими, ніж в 2019 році до закінчення сезону.

Перегляди: 0