Головна Новини Ринок України Які зміни очікуються у сфері елеваторного будівництва

Які зміни очікуються у сфері елеваторного будівництва

У найближчі кілька років в Україні зміниться формат елеваторного будівництва. Якщо раніше зберігальні потужності будували переважно агрохолдинги, то тепер у цій сфері очікується активізація трейдерів та малих сільгоспвиробників, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrotimes.ua.

Будівництво елеваторів активізують трейдери переважно в Центральній Україні. І це вже не буде 100-150 тис. тонн зберігання, а в середньому 30-60 тис. тонн. Продовжать зростати й портові зберігальні потужності, але вже не такими швидкими темпами, як в останні 7-10 років, кажуть експерти.

Активніше будувати елеватори також почнуть дрібні та середні сільгоспвиробники, адже на сьогодні ті підприємства, які почали зберігати збіжжя у власних ангарах та підлоговим методом, починають розуміти, що вони недоотримують кошти, які принесло б їм більш ефективне зберігання.

Щодо географії елеваторного будівництва, то воно незабаром переміститься на Західну Україну, яка у свій час менше вирощувала сільгоспкультур, а отже – менше будувала потужностей для зберігання.

Перегляди: 4