Головна Новини Ринок України Названо напрями держпідтримки органічного виробництва

Названо напрями держпідтримки органічного виробництва

Державна підтримка органічної галузі на 2021/23 роки передбачає компенсацію витрат фермерам за сертифікацію органічного виробництва, дотації на гектар сільськогосподарських угідь, здешевлення удвічі витрат за придбання дозволених для використання ЗЗР та добрив.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на me.gov.ua, розвиток органічного ринку залишається пріоритетом аграрної політики України, тому вона дотримуватиметься спільного вектора розвитку з Європейським Союзом у цьому питанні. Наразі у МЕРТ продовжується законотворча робота з метою нарощування виробництва та експорту органічної продукції, а також підвищення поінформованості споживачів про органічну продукцію. Ще одним кроком до стимулювання розвитку цієї галузі і стане розширення державної підтримки розвитку органічного виробництва та закріплення відповідних напрямів з 2021 року.

За підсумками 2019 року Україна посіла 1 місце в Європі та 2 місце у світі (зі 123 країн) за обсягами імпортованої органічної продукції до ЄС. Такі розрахунки оприлюднені у щорічному звіті Європейської Комісії “Імпорт органічних агропродовольчих товарів в ЄС: ключові зміни в 2019 році.

Перегляди: 1