Головна Новини Ринок України Розроблено програму розвитку промислового картоплярства

Розроблено програму розвитку промислового картоплярства

На стартовій зустрічі робочої групи з розвитку галузей картоплярства та овочівництва за участі заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького, представників Мінекономіки, Держпродспоживслужби, Херсонської ОДА, НААН України, профільних асоціацій, було представлено програму з розвитку промислового картоплярства за розробки Української асоціації виробників картоплі. Метою програми є забезпечення виробництва в Україні 800 тис. тонн картоплі на рік для споживання населенням, забезпечення достатньої кількості сировини для переробки і виробництва продукції з доданою вартістю – крохмалю, чіпсів, пюре, картопля фрі, а також передбачається будівництво сховищ.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agro.me.gov.ua, реалізація програми передбачається в тому числі через залучення державної підтримки, зокрема, компенсації вартості сертифікованого насіння, компенсації обладнання по зрошенню та ін. Серед очікуваних ефектів – збільшення площі під виробництво підприємствами на 40 тис. га, створення щонайменше 10 тис. додаткових робочих місць, збільшення податкових надходжень до бюджету на 52 млн грн щорічно, виробництво вітчизняного сертифікованого насіння, насичення внутрішнього ринку та нарощування експорту картоплі.

За словами Тараса Висоцького, програма буде опрацьована учасниками робочої групи протягом двох тижнів і обговорена на наступній робочій зустрічі 4 серпня. Він додав, що після опрацювання програма буде представлена уряду, а її схвалення передбачається до кінця року.

“Розвиток такої важливої для АПК галузі як картоплярство і загалом овочівництва потребує синергії зусиль Мінекономіки та профільних асоціацій. Відтак, наша робоча група розпочинає роботу над програмами розвитку цих галузей з метою усунення імпортозалежності за деякими товарними позиціями, нарощування експорту, створення додаткових робочих місць та збільшення виробництва продукції з доданою вартістю”, – відмітив заступник міністра Тарас Висоцький.

Перегляди: 0