Зростає виробництво олійно-жирової продукції

13:44 | ПроАгро Груп

Незважаючи на фінансову та економічну кризу, карантинні обмеження, спричинені пандемією COVID-19, олійно-жирова галузь України демонструє зростання виробництва олійно-жирової продукції, повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на ukroilprom.org.ua.

За підсумками січня - червня 2020 року, у порівнянні з відповідним періодом 2019 року, зросло виробництво: олії соняшникової нерафінованої - на 8,3%; олії соняшникової рафінованої - на 25,8%; шроту соняшникового - на 4,6%; маргпродукції та жирів спецпризначення - на 9,4%; соусів, включаючи майонез - на 9,8%.

Але скоротилось виробництво соєвої олії (-2,7%) та соєвого шроту (-4,5%) через дефіцит сировини (соєвих бобів) на внутрішньому ринку.

За підсумками вересня - червня 2019/20 МР, у порівнянні з відповідним періодом 2018/19 МР, зросло виробництво: олії соняшникової нерафінованої - на 9,7%; олії соняшникової рафінованої - на 24,0%; шроту соняшникового - на 2,5%; маргпродукції та жирів спецпризначення - на 10,0%; соусів включаючи майонез - на 11,4%.

За цей період виробництво соєвої олії скоротилось на 6,8%, соєвого шроту - на 7,3% через дефіцит сировини (соєвих бобів) на внутрішньому ринку.