Головна Новини Ринок України Уряд ініціював перевірку на безпечність зберігання суб’єктами господарювання аміачної селітри

Уряд ініціював перевірку на безпечність зберігання суб’єктами господарювання аміачної селітри

У зв’язку з надзвичайною ситуацією техногенного характеру, що сталася в морському порту міста Бейрут Ліванської Республіки, Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України, учора доручив перевірити на безпечність зберігання суб’єктами господарювання аміачної селітри.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на kmu.gov.ua, будуть проведені позапланові заходи державного нагляду за додержанням вимог законодавства у сфері охорони праці, техногенної та пожежної безпеки суб’єктами господарювання, які зберігають аміачну селітру насипом для застосування на підприємствах будь-якої галузі, а також використовують її для виготовлення кальцієвої селітри, комплексних і рідких матеріальних добрив.

Відповідне доручення було надано Прем’єр-міністром міністру інфраструктури, голові Державної служби України з надзвичайних ситуацій, т.в.о. голови Державної служби України з питань праці, голові Національної поліції України, та головам обласних та Київської міської держадміністрацій. Про результати перевірки зазначені особи мають поінформувати Кабінет Міністрів до 15 вересня 2020 року.

Перегляди: 3