Головна Новини Ринок України Україна вичерпала 8 тарифних квот на безмитне постачання агропродукції в ЄС

Україна вичерпала 8 тарифних квот на безмитне постачання агропродукції в ЄС

Станом на середину серпня вітчизняні експортери вже повністю використані тарифні квоти на безмитне постачання в ЄС меду, ячмінної крупи та борошна, оброблених томатів, обробленого крохмалю, виноградного та яблучного соків, кукурудзи, продуктів переробки солоду та крохмалю, а також цукру – загалом 8 квот.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію Урядового порталу.

Наразі використовуються тарифні квоти на: оброблену продукцію із зернових (81,2%), яйця та альбуміни (75,0%), м’ясо птиці (73,4%), крохмаль (73,3%), солод та пшеничну клейковину (72,2%), яйця та альбуміни додаткова (60,4%), висівки, відходи та залишки (55,2%), м’ясо птиці додаткова (53,1%), овес (45,3%), пшеницю (40,2%) та інші.

У 2020 році українські експортери використовують можливості 31 з 40 тарифних квот.

Нагадаємо, що угода про асоціацію Україна-ЄС не передбачає квот, які б кількісно обмежували ввезення товарів до ЄС. Українські експортери можуть постачати до ЄС будь-які обсяги товарів європейської якості. Натомість, зона вільної торгівлі передбачає використання тарифних квот для частини товарів. Коли квота з нульовим митом вичерпується, то торгівля продовжується з використанням стандартних ставок ввізного мита.

Перегляди: 4