Головна Новини Ринок України Аграрії степової зони збільшують посівні площі під озимим ячменем

Аграрії степової зони збільшують посівні площі під озимим ячменем

Посівні площі під озимим ячменем на території південного Степу в останні роки постійно зростають.

Цьому факту є ряд пояснень, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на The Ukrainian Farmer.

Перш за все, ячмінь озимий має коефіцієнт водоспоживання на формування одиниці ваги зерна суттєво менший у порівнянні з пшеницею озимою: 600 – 700 куб. метрів/тонна і 900 – 1000 куб. метрів/тонна відповідно. Крім того, за останні 15 років під впливом глобального потепління загибелі посівів культури взимку не спостегалось.

Доцільність введення більшої частки ячменю озимого у структуру посівного клину продиктовано зниженням навантаження при виконанні робіт у період осінньої сівби і обмолоту зерна озимих зернових культур через неодночасність настання оптимальних строків виконання цих агрозаходів у культур.

Також чимале значення має те, що закупівельні ціни на зерно пшениці і ячменю озимих різняться у межах 500 – 600 грн./тонна, а зважаючи на продуктивність культур, стає очевидною перевага ячменю озимого над пшеницею озимою.

Перегляди: 1