В Україні в 2020/2021 МР виробництво цукру очікується в межах 1,2 млн. тонн, що на 15% менше, ніж в попередньому році, прогнозують в асоціації “Укрцукор”.
Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на AgroPortal.ua.
Під цьогорічний врожай аграрії засіяли цукровими буряками 209 тис. га, що на 5% менше, ніж у минулому році. Найбільше посіяно у Вінницькій, Полтавській, Хмельницькій та Київській областях.
Виробничий сезон переробки цукрових буряків в порівнянні з минулим роком почався з незначним запізненням. Так, в 2019 році сезон почався 1 вересня, а в 2020 році – 5 вересня. Цукрові заводи відстрочили початок нового сезону переробки буряка на більш пізні терміни.
“Причиною цього стала посуха в більшості регіонів України, з-за якої утворилася ґрунтова кірка, яка ускладнює процес збирання врожаю. Саме цей фактор впливає на зниження темпів копання цукрових буряків. Очікується, що ситуація на полях покращиться і більшість заводів запрацюють до кінця вересня”, – зазначив аналітик “Укрцукру” Назар Михайловін.
Загалом, за очікуваннями асоціації, в новому сезоні будуть працювати 33 цукрових заводи.