Головна Новини Ринок України Гуцульська бринза стала “двічі географічним” брендом України

Гуцульська бринза стала “двічі географічним” брендом України

Мінекономіки на підставі висновку ДП “Український інститут інтелектуальної власності” зареєструвало географічне зазначення “Гуцульська коров’яча бриндза” як назву місця походження цього сиру.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Івано-Франківщину туристичну”.

Управителем географічного зазначення “Гуцульська коров’яча бриндза” є громадська спілка “Асоціація карпатських ватагів”, що розташована у селищі Верховина на Івано-Франківщині. Наразі сертифікацію пройшли 6 полонинських господарств: Кринта, Скупова, Луковиця, Бибратківка, ФГ “Згарда”, Щівник. Вони відповідають всім вимогам плану контролю якості й мають право маркувати свою бриндзу цим брендом.

Справжня гуцульська коров’яча бринза повинна бути вироблена на високогір’ї не нижче ніж 700 м над рівнем моря з дотриманням традиційної технології виробництва із не менше 70% коров’ячого молока, 30% можна додавати овечого чи козячого від місцевих гірських порід тварин.

Це вже друге географічне зазначення на сир, яке було зареєстроване в Україні в рамках проєкту ЄС “Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні”. Першим таким брендом стала “Гуцульська овеча бриндзя”.

Перегляди: 4