Головна Новини Ринок України Порт Бердянська потребує будівництва свого зернового терміналу

Порт Бердянська потребує будівництва свого зернового терміналу

Перевалочні потужності портових операторів в порту Бердянська поки справляються з наявним обсягом. Але тенденція зростання врожайності зернових і харчових вантажів створює потребу в їх розвитку.

Про це повідомив заступник директора “Аскет Шиппінг” Андрій Харченко, передає “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію компанії у Facebook.

Він зазначив, що перевагою Бердянського морського порту є висока технологічна озброєність причалів порту, що забезпечує швидку обробку зернових судів одночасно на 5-6 причалах. “Аскет Шиппінг” вже інвестував близько $1 млн. в сучасне портове обладнання і близько $4 млн. у створення припортовий інфраструктури, що забезпечує доставку зернових від виробників до своїх припортових складів і до причалів навантаження морських суден.

Однак, за словами Андрія Харченко, в найближчі 5 років в цільовій зоні порту з радіусом 200 км. очікується збільшення експортного потенціалу зернових і олійних культур на 13-15%. Це призведе до подальшого підвищення попиту на послуги зі зберігання і перевалки зерна, олійних і продуктів їх переробки, зростання експорту.

“Якщо дозволить законодавча база, наступним кроком має стати будівництво в БМП сучасного зернового терміналу, як це зроблено в усіх портах з річною перевалкою зернових більше 1 млн. тонн. Це дасть стимул для економічного розвитку всього регіону” – зауважив Андрій Харченко.

Перегляди: 1