Головна Новини Ринок України Українські перевізники стали головними транзитерами “санкціонки” через Росію

Українські перевізники стали головними транзитерами “санкціонки” через Росію

Відкриття Росією своїх доріг для транзиту санкційних продуктів вже заощадило українським компаніям близько $ 13 млн. Завдяки короткому шляху на кожному такому рейсі перевізник витрачає до $5 тис. менше, ніж в обхід.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на РБК.

Україна стала головним перевізником санкційних товарів по території Росії після відкриття транзиту, свідчать дані російського центру розвитку цифрових платформ – розробника системи відстеження перевезень товарів автомобільним і залізничним транспортом.

Всього з березня по вересень 2020 року міжнародні вантажовідправники, за даними ЦРЦП, здійснили через територію Росії понад 4,4 тис. транзитних рейсів з санкційними товарами. Найбільша частина перевезень припала на продукти харчування: найчастіше через Росію везли м’ясо і м’ясні субпродукти – частка рейсів з таким товаром склала 37%. Крім м’яса везли також продукти з зерна та злаків (12%), папір і картон (9%), молочні продукти (9%), фрукти і горіхи (5%), какао (4%), рибу і ракоподібних (3%) .

Можливість ввозити на територію Росії заборонені з’явилася у перевізників тільки в цьому році, але за умови, що транзит таких товарів буде відслідковуватися за допомогою спеціальних систем контролю.

Перегляди: 0