Головна Новини конференцій Більше 8,8% інвестицій у вітчизняну економіку припали на аграрну галузь

Більше 8,8% інвестицій у вітчизняну економіку припали на аграрну галузь

В умовах пандемії сільське господарство залишається однією з найбільш привабливих галузей економіки України. Більш 8,8% капітальних інвестицій у вітчизняну економіку за підсумками першої половини 2020 року припало саме на аграрну галузь.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Delo.ua.

За півроку аграріям вдалося освоїти 14,4 млрд. гривень капіталовкладень. При цьому динаміка їх надходжень, за даними Держстату, позитивна: у другому кварталі було освоєно на 385 млн. гривень більше, ніж у першому докарантинному. Лідерами по приросту капітальних інвестицій в сільське господарство за квітень-червень виявилися Кіровоградська, Житомирська та Хмельницька області. Обсяги надходжень до кожної з них перевищили показники першого кварталу на 250-310 млн. гривень.

Продовжують надходити в сільське господарство і прямі іноземні інвестиції: тільки за перший квартал 2020 року інвестори вклали $5,9 млн. У результаті сукупний обсяг прямих інвестицій в галузь за станом на початок квітня поточного року становив, за підрахунками Нацбанку, $710 млн. Понад половину цієї суми вкладено безпосередньо в капітал компаній.

Перегляди: 2