Головна Новини Ринок України На дорогах побільшає майданчиків автоматичного зважування автотранспорту

На дорогах побільшає майданчиків автоматичного зважування автотранспорту

До кінця 2020 року “Укравтодор” за рахунок коштів Дорожнього фонду планує встановити на автошляхах 27 майданчиків автоматичного зважування транспорту в русі WiM. З них 12 буде встановлено на міжнародних трасах, 13 – національних і 2 – регіональних.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на AgroTimes.

“Прямо зараз вже 2 майданчики будуються, 16 – на етапі оголошення тендерів на будівництво, ще 3 – проєктуються. Паралельно тривають тендери на проєктування 4 майданчиків, і 2 оголошуються заново”, – розповіли в “Укравтодорі”.

Ще одним державним замовником закупівлі комплексів Weigh-in-Motion є Держагентство інфраструктурних проєктів. За словами його керівника Кирила Хомякова, в 2020 році його відомство має закупити 23 таких комплекси.

Але на цьому формування системи автоматичного зважування не планують закінчувати. За інформацією “Укрінфрапроєкта”, в 2021 році планується закупівля ще від 50 до 100 комплексів Weigh-in-Motion. Таким чином, в разі успішної реалізації озвучених планів, до кінця наступного року мережу WiM може скласти від 100 до 150 майданчиків по всій Україні.

Зазначається, що зерноперевізники є одними з головних порушників граничної ваги зерновозів на автошляхах.

“Найбільше з перевантаженням везуть під час збирання врожаю, коли машини вантажаться з-під комбайна. Там маленькі плечі – 50-100 км до елеваторів і на цьому шляху немає вагових комплексів, тому машини спокійно беруть 35-40 тонн вантажу”, – розповів керівник компанії JIT+ Вадим Бікулов. За його словами, також перевантажений транспорт рухається в бік портів Миколаєва, “великої Одеси, Маріуполя, Бердянська.

 

 

Перегляди: 0